PON - NED 8:30 - 20:00 hod

ojazdené autá na splátky

Ojazdené autá na splátky – 7 tipov na čo si dať pozor

Poradíme vám ako sa vyhnúť nepríjemným prekvapeniam

Zvažujete kúpu auta, vaša voľba padla na ojazdené auto a chceli by ste si ho kúpiť na splátky? Kúpiť ojazdené autá na splátky formou leasingu či autoúveru môžu fyzické aj právnické osoby.

1. Absolvujte testovaciu jazdu

Pri kúpe ojazdeného auta je testovacia jazda skvelým nástrojom ako odhaliť prípadné nedostatky. Pri jednej jazde síce neodhalíte všetky problémy a nedostatky, viete si však dôkladne obhliadnuť auto zvonku, všímať si zvuk motora, vyskúšať funkčnosť výbavy, otestovať reakcie a zvuky vozidla pri jazde a v neposlednom rade aj stav interiéru. Na obhliadku a testovaciu jazdu si vyhraďte dostatok času a absolvujte ju za denného svetla aby neostal žiadny nedostatok skrytý. V prípade, že sa do áut nerozumiete, absolvujte prehliadku s niekým skúseným, či už ide o priateľa, ktorý sa v autách vyzná, alebo automechanika, ktorému dôverujete. Všetky odporúčania, na čo sa pri testovacej jazde zamerať a čo si všímať nájdete aj v našom článku venovanému práve testovacej jazde.

2. Overte si kilometre a históriu vozidla

Využite nástroje na preverenie histórie vozidiel, ktorých je k dispozícii mnoho. Stáčanie kilometrov, zavádzanie o roku výroby vozidla, zatajenie záložných práv či exekúcie na vozidlo, to všetko si preveríte rýchlo a jednoducho online. Potrebujete na to len ŠPZ alebo VIN číslo konkrétneho vozidla a dozviete sa skutočný stav najazdených kilometrov, rok výroby, existujúce ťarchy a exekúcie a zistíte tiež, či nebolo vozidlo kradnuté.

3. Preverte si predajcu

Z našej skúsenosti vieme, že kupovať ojazdené autá na splátky sa oplatí od overených predajcov. Odporúčame investovať čas do preverenia predajcu, ide predsa o vaše financie. Históriu a finančné zdravie právnickej osoby si preveríte prostredníctvom Finstatu. Referencie a hodnotenia vyhľadajte zadaním názvu spoločnosti do internetového vyhľadávača. Preveriť je možné aj fyzickú osobu a to prostredníctvom mena, e-mailovej adresy alebo telefónneho čísla, ktoré rovnako zadáte do vyhľadávača. Pozrite si tiež inzeráty a hodnotenia predávajúceho na známych inzertných portáloch. Dajte si však pozor na falošné webstránky či profily na sociálnych sieťach. Pokiaľ sa v tejto oblasti dobre neorientujete, obráťte sa niekoho, kto sa v tejto oblasti vyzná.

V Autoleasing.sk spolupracujeme so spoľahlivými dovozcami automobilov zo zahraničia, z ktorých pestrej ponuky si môžte vybrať ojazdené autá na splátky. Sledujte aktuálnu ponuku na našom Instagrame.

4. Nazabudnite na poplatky

Ojazdené autá na splátky sú obľúbenou voľbou, ak sa však pre túto možnosť rozhodnete, nezabudnite sa vopred informovať o všetkých poplatkoch, ktoré jeho prihlásenie na Slovensku zahŕňa. Tieto poplatky sa rátajú v stovkách Eur, je preto dôležité aby ste si preverili, či sa vám jeho kúpa naozaj oplatí.

5. Vybraný model auta si preverte

Vybrali ste si už vaše vysnívané vozidlo a delí vás len krok od toho aby ste sa stali jeho hrdým majiteľom? Predtým, ako tento krok spravíte si ešte si dôkladne preverte spoľahlivosť modelu, ktorý sa stal vašim favoritom. Okrem dizajnu a výbavy sa zamerajte aj na bezpečnosť a spoľahlivosť. Navštívte diskusné fóra pre automobilových nadšencov a vyhľadajte si skúsenosti s konkrétnym modelom. Aká je jeho poruchovosť, ako rýchlo sa opotrebuje a aká je jeho bezpečnosť na ceste? Dobrou pomôckou sú aj rebríčky spoľahlivosti jazdených áut.

6. Berte do úvahy cenu náhradných dielov

Všetci dúfame, že návštevy servisu s naším vozidlom absolvujeme čo najmenej, ideálne len pri pravidelnej prehliadke. Pri ojazdených autách však treba rátať s tým, že skôr či neskôr bude potrebné absolvovať nejaké servisné zásahy a opravy. Aj tu treba myslieť už vopred a overiť si dostupnosť a ceny náhradných dielov, ako aj samotnej opravy. Pri prémiových vozidlách je táto cena značne vyššia ako pri vozidlách bežných značiek. Poraďte sa s odborníkom, opýtajte sa v dôveryhodnom servise alebo navštívte odborné diskusné fóra.

7. Pri uzatváraní kúpno-predajnej zmuvy buďte obozretní

Absolvovali ste všetky predchádzajúce odporúčania a nastal čas podpísať kúpno-predajnú zmluvu? Zvýšte ostražitosť a ubezpečte sa, že zmluva obsahuje všetky potrebné náležitosti:

  • kompletné identifikačné údaje oboch strán (meno a priezvisko / názov spoločnosti, rodné číslo a číslo občianskeho preukazu / IČO, adresu a číslo účtu)
  • kompletné údaje vozidla (druh vozidla, továrenská značka a typ, ŠPZ, VIN číslo, farba, rok výroby, číslo technického preukazu, najazdené kilometre)
  • spôsob platby (odporúčame bezhotovostné platby, pri ktorých je zaručená vyššia bezpečnosť kupujúceho)
  • presnú výšku kúpnej ceny
  • práva a povinnosti oboch zmluvných strán (odhlásenie a opätovné prihlásenie vozidla, dôvody odstúpenia od zmluvy, podmienky reklamácie a podobne.)
  • záručné podmienky

Zmluvu si dôkladne preštudujte, a ak s niečím nesúhlasíte alebo máte nejasnosti poraďte sa, a zmluvu podpíšte len keď s jej obsahom súhlasíte.

Veríme, že si aj vďaka našim tipom bude kúpa vášho nového vozidla prebiehať bez problémov. Naše služby zahŕňajú aj sprostredkovanie leasingu a auto úveru na ojazdene autá na splátky. Ušetrite svoj čas a peniaze, nechajte všetko na špecialistov zo spoločnosti Autoleasing.sk. Splátky si vypočítajte jednoducho z pohodlia svojho domova, stačí ak navštívite webovú stránku www.autoleasing.sk a kliknite na „rýchla kalkulácia“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Rýchla kalkulácia leasingu

Novinky z nášho Facebooku

RÝCHLA KALKULÁCIA