PON - NED 8:30 - 20:00 hod

financny alebo operativny leasing

Auto na leasing – je lepší finančný alebo operatívny?

Plánujete kúpiť auto na leasing, ale neviete sa rozhodnúť, či ísť do klasického finančného alebo moderného operatívneho lízingu? Pozrite sa, podľa čoho by ste mali leasing na auto vyberať!

Pri výbere nového auta máte niekoľko možností, ako zaplatiť. Ak patríte medzi šťastlivcov alebo jednoducho kupujete lacné auto, najjednoduchšou možnosťou je kúpa auta v hotovosti. Väčšina ľudí sa však nenachádza v situácii, že hotovosť na auto má k dispozícii. Na tom nie je vôbec nič zlé, ak kupujete drahé auto, povedzme, za 60 000 eur, aj keď máte vysoký príjem, pravdepodobne nebudete chodiť dva roky električkou, aby ste si ho následne mohli kúpiť v hotovosti. Perfektným riešením je tak auto na leasing. Je tu aj možnosť kúpy auta na úver, ktorá má voči kúpe na leasing jednu výhodu – majiteľom auta sa stávate hneď. Vybavenie úveru na auto v banke je však často komplikované a nevýhodné, preto sa väčšina ľudí rozhoduje pre leasing. Súkromné osoby mali veľmi dlho k dispozícii iba tradičný finančný leasing a operatívny leasing využívali iba firmy, dnes je však situácia iná a operatívny leasing môžu využívať aj súkromné osoby. Oplatí sa však voči klasickému?

Odradia vás limity?

Operatívny leasing je formou leasingu, kedy máte auto na nejakú dobu len prenajaté a na konci tejto doby sa nestávate majiteľom auta, jednoducho ho vrátite leasingovej spoločnosti a vyberiete si iné. Výhodou operatívneho leasingu je skutočnosť, že neplatíte akontáciu a mesačné splátky, teda, lepšie povedané, mesačný nájom, v sebe často zahŕňa aj servisovanie auta, výmenu pneumatík a podobne.
Pri bežnom leasingu musíte na začiatku zaplatiť akontáciu, výhodou však je, že po splatení sa stávate majiteľom auta. Teraz to vyzerá tak, že operatívny leasing je výhodnejší, opak je však pre väčšinu súkromných osôb pravdou. Pri operatívnom leasingu vás totiž môžu ľahko odradiť rôzne limity. Máte obmedzený výber modelov a výbavových stupňov áut, limitovaný je často aj počet najazdených kilometrov za určitú dobu, osoby, ktoré môžu auto šoférovať a po skončení operatívneho leasingu sa nestávate majiteľom auta.

Pre súkromné osoby je tak stále výhodnejší klasický finančný leasing, operatívny leasing je tak stále lepšou voľbou len pre firmy. Navyše, klasický leasing na auto môžete získať skutočne výhodne.

Autoleasing.sk vám leasing na auto schváli už do hodiny online, akontácia je už od 10% a na podpis zmluvy navyše nemusíte nikam chodiť. Splňte si sen a vyberte si svoje auto na leasing aj vy!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Rýchla kalkulácia leasingu

Novinky z nášho Facebooku

RÝCHLA KALKULÁCIA