PON - NED 8:30 - 20:00 hod

ako dlho splacat auto? autoleasing.sk

Ako dlho splácať auto? Prečítajte si, čo je pre Vás najvhodnejšie

Každý klient, ktorý kupuje auto na úver – leasing, zvažuje ako dlho auto splácať. Na akú dobu si zobrať úver na auto? Je výhodnejšie úver splatiť čo najskôr, alebo  si vybrať dlhšiu dobu splácania.?

Každý spôsob má svoje výhody, aj nevýhody. Rozoberme si to podrobnejšie.

Najkratšia možná doba splácania auto úveru je 18 mesiacov, prípadne 24 mesiacov. Výška splátky je samozrejme vyššia ako pri dlhšom splácaní, ale klient splatí úver skôr. To sa prejaví pri celkovom preplatení úveru, čiže klient preplatí menej ako pri dlhšej dobe splatnosti. To je síce výhoda, ale výška splátky môže byť pre niekoho tak vysoká, že si ju nebude môcť dovoliť splácať. Túto variantu využívajú hlavne ľudia, ktorý nechcú byť zadlžení a chcú sa úveru zbaviť čo najskôr.

Výhody: menšie celkové preplatenie             
Nevýhody: vyššia mesačná splátka

Stredná doba splácania je 36 alebo 48 mesiacov. Ako sa hovorí, stredná zlatá cesta. Doba splácania je približne rovnaká ako si väčšina klientov plánuje auto nechať. Po tejto dobe auto predajú a kupujú si ďalšie. Preplatenie za toto obdobie nie je vysoké a výška mesačnej splátky je prijateľná. Túto dobu splácania využívajú hlavne podnikatelia a živnostníci. Splátku úveru si odpisujú v účtovníctve, auto využívajú aj na podnikanie a po 3-4 rokoch ho musia meniť za novšie.

Výhody: prijateľné celkové preplatenie, možnosť častejšie meniť auto, mesačná splátka prijateľná            
Nevýhody: žiadne

Najdlhšia možná doba splácania je 60, prípadne 94 mesiacov. Pri takejto dĺžke splácania samozrejme klient celkovo prepláca viac. Mesačná splátka je však najnižšia, čo zaujme hlavne klientov, ktorý sú limitovaní sumou, ktorú si môžu mesačne dovoliť platiť. To preplatenie zase nie je také vysoké, aby klienta odradilo. Osobne si myslím, že klient by nemal ísť so svojou splátkou za úver na hranu, aby sa nestalo že náhodou sa mu v jeden mesiac zvýšia výdavky a neostane mu na splátku auta. To často vedie k omeškaniu splácania, čo nie je dobré pre klienta. Radšej odporúčam vybrať si nižšiu splátku aby klientovi ostala rezerva v prípade nepredvídaných výdavkov. Vždy predsa môžete využiť možnosť predčasného splatenia, ak chcete auto vymeniť, predať skôr ako Vám skončí úver.

Výhody: najnižšia mesačná splátky, auto si môže dovoliť väčšina klientov, možnosť predčasného splatenia
Nevýhody: vyššie celkové preplatenie

Ak si však nie ste istý, čo bude pre Vás výhodnejšie, nechajte to na nás, www.autoleasing.sk a dostanete od nás všetky varianty dĺžky splácania na porovnanie.

Ušetrite svoj čas a peniaze, nechajte všetko na špecialistov zo spoločnosti Autoleasing.sk. Splátky si vypočítajte jednoducho z pohodlia svojho domova, stačí ak navštívite webovú stránku www.autoleasing.sk a kliknite na „rýchla  kalkulácia“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Rýchla kalkulácia leasingu

Novinky z nášho Facebooku

RÝCHLA KALKULÁCIA